Sunday, May 30, 2010

Rabarberi-kookoskook


Üks parimaid rabarbrikoogi retsepte. Väga lihtne teha. Retsept on pärit Toidutarest. Tavaliselt teen kahekordse koguse ja küpsetan väiksemal ahjuplaadil.

Põhi:
*100 g margariini
*1 dl suhkrut
*1 muna
*1 dl nisujahu
*1 dl kartulitärklist
*0,5 dl piima

Kate:
*50 g margariini
*0,5 dl suhkrut
*2 dl kookoshelbeid
*1 muna
*1 tl vaniljesuhkrut

Vahele tükeldatud rabarbreid

1. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa vahustades muna.
2. Sega kuivained ja lisa koos piimaga või-muna segule. Sega läbi.
3. Vala tainas võiga määritud ja kookoshelvestega üle raputatud 24 cm ümmarguse koogivormi põhja. Puista peale tükeldatud rabarberid ning küpseta ahjus 175 kraadi juures 30 minutit.
4. Katte tegemiseks sulata või, lisa sukhur, muna ja kookoshelbed ning sega läbi.
5. Kui põhi on 30 minutit ahjus olnud, võta see välja, määri peale kate ja küpseta veel umbes 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.

No comments:

Post a Comment