Friday, August 6, 2010

Karjala pirukad















Poes saiakeste leti juures olen tihti mõelnud, et võiks ise proovima teha neid suurepäraseid suussulavaid pirukaid. Nami-namis sattusin selle retsepti peale ning avastades, et meil on kodus rukkijahu, otsustasin siis lõpuks proovida.


Tainas:
2,5 dl rukkijahu
2,5 dl nisujahu
1 tl soola
2 dl külma vett

Täidis:
riisipuder

1. Sega kõik taigna ained kokku ja moodusta üks pikk rull. Jaga see 25-ks.
2. Vormi taignatükid pallikesteks ja rulli need ringideks. Rullimisel kasuta rukkijahu.
3. Ringide keskele pane riisiputru ja suru näppudega ringide ääred pudrule.
4. Küpseta 250 kraadises ahjus 15-20 minutit. Küpseid pirukaid pintselda pealt piima ja või seguga.

No comments:

Post a Comment