Thursday, January 20, 2011

Singi-ananassipirukas sinihallitusjuustuga


Eilseks õhtusöögiks sai üle pika aja midagi küpsetatud. Nimelt oli lehttaigna ja küpsetamise isu, käisin kolasin Toidutares (jälle) ning juhtusin esilehel kokku selle retseptiga :). Täitsa mõnus pirukas ning tegemisele läheb teine kordki. Kuna poes läks meelest ära, et siin see oli sinihallitusjuust, siis panin tavalist ning täidise massi suurendamiseks panin sinna sisse ka ühe tomati, millelt eemaldasin vedela sisu.


500 g lehttainast
1 suvikõrvits
1 paprika
õli
1 väike purk konservananasse
300 g sinki
3 dl kohvikoort
2 muna
100 g sinihallitusjuustu

1. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning aseta sellele plaadi suuruseks rullitud lehttainas (tainast peavad moodustuma ka ääred, muidu valgub sisu laiali).
2. Viiluta suvikõrvits ja paprika ning hauta pannil õlis poolpehmeks. Kata lehttainas ühtlaselt paprika-suvikõrvitsa seguga.
3. Tükelda sink ning puista see lehttaignale. Puista peale ka ananassi tükid.
4. Kuumuta koort, murenda sisse sinihallitusjuust ning sega selle sulamiseni. Lase veidi jahtuda. Lisa munad ja klopi segu ühtlaseks. Vala pirukale.
5. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Koore-muna segu maitsestama ei pea, sink on piisavalt soolane. Kuna mul oli kodus üle ka veidi mozzarellat, läks seegi pirukale. Pere meelest oleks pirukasse ka suurepäraselt sobinud küüslauk või porru.

No comments:

Post a Comment