Wednesday, December 29, 2010

Napoleoni kook

Terve päev tudumisriietes ringi käimist, kodus istumist ja teetassiga parim sõber olemist on mulle ilmselgelt hästi mõjunud. Nimelt sain lõpuks oma uuest digikast pildid kätte ja isegi siia blogisse :). Lisaks tekitasin juurde uut pildistamismaterjali.

Selle retsepti leidsin Elina blogist. Kreem tuli mul veidi liiga vedel ja kooki oleks pidanud hoidma vormis, et kreemi vahelt välja ei voolaks. AGA ... maitselt meenutab minu naabritädi Napoleoni kooki, mis on vaieldamatult parim Napoleoni kook terves maailmas. See tainas on suurepärane lihtsustus tavalisele lehttaigna teole ja järgmine kord, kui lehttainast kuskile retsepti vaja on, siis katsetan seda varianti.


Tainas:
200 g võid
5 dl jahu
1 tl soola
200 g hapukoort

Kreem:
1 l piima
2,5 dl suhkrut
4 suurt muna
4 sl jahu
75 g võid
2 tl vanillisuhkrut

Soovikorral hapukamat moosi

1. Haki või, sool ja jahu ühtlaseks puruks.
2. Lisa juurde hapukoor ja sega ühtlaseks taignaks. Pane külmkappi vähemalt 1 tunniks seisma.
3. Kreemi jaoks kuumuta piim ja suhkur.
4. Klopi munad jahuga ühtlaseks ning lisa soojale piimale pidevalt segades.
5. Vähenda temperatuuri. Kuumuta kuni kreemi paksenemiseni, võta siis tulelt ja lisa võitükid. Sega, kuni või on sulanud. Jahuta, nt veevannil, või lase jahtuda. Maitsesta vaniljesuhkruga.
6. Jaga tainas 5-6 tükiks. Rulli jahusel laual või otse küpsetuspaberil (mina kinnitasin kleepslindiga tööpinnale :D) õhukesteks plaatideks või ringideks.
7. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit. Viimast plaati, mis läheb purustatuna koogi peale, küpseta kauem, et ta omandaks tumedama pruuni värvuse.
8. Pane alumine plaat vormi (SOOVITAVALT) ja kata see kreemiga. Pane sellele järgmine plaat ja korda tegevust. Kui paned ka moosi, siis lisa see koos kreemiga mõnele plaadile. Viimasele plaadile, peale kreemi panemist, lisa ka purustatud plaat.
9. Lase üleöö külmas seista.

No comments:

Post a Comment