Thursday, December 9, 2010

Tomati-baklažaani lasanje


See retsept oli mul juba ammu mõtteis mõlkunud, kuni otsustasin ta eile ära katsetada. Olin suvikõrvitsa ja baklažaani pärast hirmul, aga nagu hiljem selgus, oli mu hirm asjatu. Lasanje oli tõesti hea. Ja see on jällegi selline retsept, mille puhul saab olla loominguline ehk vastavalt oma maitsele retsepti muuta. Läheb kindlasti kordamisele! Algse retsepti sain Toidutarest.

400 g suvikõrvitsat
300 g baklažaani
2 sibulat
2 küünt küüslauku
450 g hakkliha
400 g purustatud tomateid
200 g riivjuustu
soola
pipart
tüümiani
basiilikat

1. Lõika sibul suuremateks tükkideks ja küüslauk väiksemateks. Prae pannil, kuni sibul on klaasjas. 2. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta.
3. Lisa purustatud tomatid ja kuumuta veel paar minutit.
4. Koori suvikõrvitsad ja baklažaanid. Lõika õhukesteks viiludikes (pikkupidi) ning keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees.
5. Kata küpsetusvormi põhi suvikõrvitsa ja baklažaani viiludega, laota neile peale tomatikaste ja raputa üle vähese juustuga. Korda tegevust nii kaua, kuni kogu kaste on otsas. Viimasele kihile puista mõnuga juustu ning basiilikat.
6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 minutit. Naudi soojalt.

No comments:

Post a Comment