Friday, February 18, 2011

Banaaniüllatus


See kook on mõnusalt puuviljane ning tummine. Mina kasutasin banaani ja kiivit, aga kooki võib ka muid marju/puuvilju panna, nt suvel maasikaid :). Retsept pärit Terevisiooni retseptiraamatust (seal olemas ka video).


Põhi:
130 g võid
100 g suhkrut
4 muna
1 tl vaniljesuhkrut
70 g mandlilaaste
70 g jahu
30 g kakaod
0.5 tl küpsetuspulbrit

Kate:
500 g vahukoort
400 g toorjuustu
100 g suhkrut
2 sl Amaretto likööri
4 banaani
4 kiivit

1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munad.
2. Sega kuivained eraldi kausis ning sega võisegu hulka. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.
3. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, proovi küpsust tikuga. Lase põhjal täielikult jahtuda!
4. Katteks vahusta suhkur, vahukoor ja toorjuust koos. Kui soovid, lisa vahustatud segule juurde Amaretto likööri.
5. Jahtunud põhja kraapi pealispinnalt lusikaga, nii saad puru. Tõsta kõrvale.
6. Kata põhi tükeldatud banaanide ja kiividega ning pane peale vahukoore-toorjuustu segu. Seda tuleb päris palju, kui kõik koogile ei mahu, söö lihtsalt ära :).
7. Kata puruga. Lase külmas seista.

Minul oli kook külmas umbes 4 tundi ja oli ilusti ära tahenenud.

No comments:

Post a Comment