Thursday, February 24, 2011

Mustika-jogurtikook


Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamiseks küpsetasin selle koogi. Ja see retsept on geniaalne! Väga mõnusa maheda maitsega ning saab juba õhtu enne valmis teha. Mina kasutasin külmutatud mustikaid ja veidi maasikaid. Katte tegin metsmaasika tarretise pulbrist. Retsept pärit raamatust "100 kooki 3".


Põhi:
2 muna
0,5 dl suhkrut
0,5 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g maitsestamata toorjuustu
5 dl mustikajogurtit
2 dl mustikaid
0,5 dl suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
7 tl želatiini
1 dl marjamahla
2 dl vahukoort

Kate:
3-5 dl mustikaid
1 pk tarretisepulbrit
vastavalt juhendile kuuma vett

1. Vahusta munad suhkruga (biskviidi nipp on pikas munade-suhkru vahustamises, mina vahustasin 4 minutit).
2. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained ja sega tainas ettevaatlikult ühtlaseks.
3. Küpseta ümaras küpsetuspaberiga vooderdatud tordivormis 200 kraadi juures 10 minutit. Kummuta valmis põhi küpsetuspaberile ja lase täielikult jahtuda.
4. Täidise tegemiseks vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanilesuhkruga.
5. Lisa mustikad, mustikajogurt ning sega ütlaseks.
6. Vakusta koor.
7. Lase želatiinil marjamahlas paisuda, sulata madalal kuumusel ning lase paar minutit jahtuda. Nirista pidevalt segades toorjuustu-jogurtisegu hulka.
8. Lisa ettevaatlikult segades vahustatud koor.
9. Vooderda tordivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Aseta põhi vormi ning vala peale täidis. Silu ühtlaseks. Lase külmkapis 4 tundi tarretuda.
10. Valmista tarretis vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lase jahtuda. Kui tarretis kuumalt täidisele valada, võib ta täidisesse imbuda.
11. Kata täidis mustikatega. Vala peale tarretis. Lase ära tarduda ja naudi.

Geniaalne :)!

No comments:

Post a Comment