Wednesday, March 30, 2011

Kiir-riisipuding


Lapsepõlvest tuleb selle magustoiduga meelde koht filmist, kus üks tüdruk, tõestamaks, et ta on keegi, kes ta ei olnud, pidi sööma riisipudingut. Võttis ampsu, tegi hea näo pähe ning kui keegi ei näinud, sülitas suutäie lillepotti :D. Seega poes riiulil riisipudingut märgates olid mul väga suured kahtlused, aga ... see oli imemaitsev, vähemalt minu arvates :). Kolades netis ja mujal sain kokku sellise kiirema variandi riisipudingust.

2 dl riisipudruhelbeid
u 8 dl magusamat õunamahla
1 pulk kaneelikoort
2 dl vahukoort
rosinaid
suhkrut

1. Pane sobiv kogus rosinaid umbes 1 dl õunamahla paisuma.
2. Keeda 2 dl riisihelvestest, kaneeli koorest ja umbes 5 dl õunamahlast vedelam puder. Kui on vaja rohkem mahla, siis pane rohkem. Kui on soovi, võib vedelama pudru keeta ka pudruriisist, sellisel juhul läheb kauem aega ja rohkem mahla.
3. Eemalda kaneeli koor, vajadusel maitsesta suhkruga ja lase täielikult jahtuda. Jahtumise vahepeal käi pudrule mahla juurde segamas, sest jahtudes puder pakseneb.
4. Vahusta koor ning sega umbes pool sellest riisipudru hulka.
5. Sega sisse ka teine pool ja nõrutatud rosinad. Serveeri :).

Serveerimisel soovitan lisada ka külmutatud mustikaid. Kes tahab, võib vahukoort rohkem panna ning päris õige riisipuding käib pudruriisiga.

No comments:

Post a Comment