Monday, September 26, 2011

Mahlane ananassi-porgandi plaadikook

Üks nädalavahetuse katsetus :). Kui ma kunagi porgandikoogi retsepti otsisin, siis jäi silma, et mitmes oli ananass sees ja kommentaarides domineeris sõna "mahlane". Kuna nädalavahetusel oli tarvis midagi küpsetada, otsustasin selle koogi ära proovida. Maitse oli mõnusalt kardemonine ja kook oli tõesti mahlane. Meeldis isegi minu peaaegu pagarist naabritädile ja komplimente tuli veel mujaltki :). Kuna retsept on juba kaua tegemist oodanud, siis enam ei mäletagi, kust selle sain.


200 g võid

2 dl suhkrut
3 muna
5 dl peenelt riivitud porgandit
1 väike purk ananassi tükke
1 dl hoidise leent
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kardemoni

Glasuuriks tegin mina:
2 dl vahukoort
200 g toorjuustu
0,75 dl tuhksuhkrut

1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munad.
2. Lõika ananass väikesteks tükkideks (mina purustasin koos vedelikuga) ja lisa koos vedeliku ja peenelt riivitud porganditega segule.
3. Viimasena sega juurde omavahel segatud kuivained.
4. Küpseta 30x35 cm ahjuplaadil 200 kraadi juures 20-25 minutit. Lase täielikult jahtuda.
5. Glasuuriks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga.
6. Vahusta teises kausis vahukoor, sega toorjuustu segule hulka ning määri glasuur koogile.

Esimesel päeval oli kook mõnusalt mahlane ning teisel päeval oli kook juba veidi kuivem, aga kardemoni maitset oli paremini tunda.

No comments:

Post a Comment