Sunday, October 27, 2013

Peedi-hakklihavorm (4-le)

 
Paar aastat tagasi ostsin endale Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Eendeni raamatu "100 suppi, paja- ja vormirooga. 2. osa". Aegajalt olen paari retsepti sealt proovinud, kuid viimasel ajal on eriti just paja- ja vormiroogade isu. Üldjuhul ei ole ettevalmistus aega nõudev ning edasi tegeleb toidu valmisamisega juba ahi :). Antud retsept ongi sellest raamatust inspiratsiooni saanud.

Me olime noormehega mõlemad üllatunud kui maitsev roog sai. Tema, sest arvas, et kogu kooslus jääb liiga mage, ning mina, sest selles retseptis on palju peeti sees. Mitte, et ma ei oleks peedi fänn, aga küpsedes jääb peet eriti magus ja seetõttu ei ole ma üldjuhul vaimustatud retseptidest, kus on peeti palju. Aga antud kooslus jäi tõesti mõnus, mahlane ja kerge. Läheb kordamisele.

700 g peeti
100 g porgandit
2 sibulat
2 sl õli
300 g hakkliha
soola
pipart
2,5 dl kuuma vett
0,5-1 köögivilja puljongikuubik (sõltuvalt soolasusest)
125 g sinihallitusjuustu
 tüümiani
1 dl riivjuustu

1. Koori ja tükelda peet, porgand, sibul.
2. Vala pannile õli ning prae köögivilja tükke 4-5 minutit ja kalla siis ahjuvormi.
3. Prae pannil hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi.
4. Lõika sinihallitusjuust tükkideks ning lisa koos tüümianiga vormi. Sega korralikult läbi.
5. Lahusta puljongikuubik 2,5 dl kuumas vees ning vala köögivilja-hakkliha segu peale.
6. Raputa vormile riivjuustu.
7. Küpseta 175 kraadi juures 45-60 minutit (mina küpsetasin 60 minutit).

PS: vormi oleks kindlasti mõnus süüa ka keedetud kartulitega või asendada osa peedist kartulitega.


No comments:

Post a Comment