Friday, October 25, 2013

Tummine šokolaadikook




Terve selle nädala on mul olnud mõnusa tummise šokolaadikoogi isu. Lõpuks ei pidanud enam vastu, kolasin retseptides ja otsustasin ära katsetada selle Ragne šokolaadikoogi.

Algselt hirmutasid mind koostisosad- peale sellist kaloripommi peab küll korralikult trenni tegema. Aga kui mõistlikult süüa, siis vast ei ole väga hull :) (kui muidugi on nii palju iseloomu, et mõistlikult süüa. Mina käisin trennis :D). Kook jääb mõnusalt soolakas-magus ja kaneel lisab põnevust. Mulle meeldis süüa jahedalt ning eriti mõnus oli järgmisel päeval.

50 g võid
100 g mett
0,5 dl suhkrut
100 g 70% tumedat šokolaadi
1,5 dl jahu
1  tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
150 g soolapähkleid
100 g kuivatatud jõhvikaid

1. Sulata potis madalal kuumusel või, mesi, suhkur ja šokolaad.
2. Sega kuivained, pähklid ja jõhvikad. Kui soovid, võid pähklid ja kuivatatud jõhvikad tükeldada. Ma olin laisk ning lisasin tervelt taignasse.
3. Sega sulatatud ained kuivainetega.
4. Tõsta tainas väiksesse vormi. Ragne soovitab 18x18 cm vormi ja silu tasaseks. Siluda on mugav kätega.
5. Küpseta 150 kraadi juures 30 minutit.


No comments:

Post a Comment