Saturday, August 8, 2015

Peedi-feta pirukas


Üks väga lihtne ja maitsev retsept koduste köögiviljadega. Pirukas jääb mõnusalt mahlane ning soolasus oli ka paras. Mõnus kergemaks õhtusöögiks. Mina tegin kõrvale ka kurgi-tomati salati ja pirukas meeldis soojalt rogkem kui külmalt. Retsept Nami-Namist.

Tainas:
180 g jahu
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
100 g külma võid
paar sl vett

Täidis:
300 g keedetud peeti või keedetud peedi ja porgandi segu
0,5 tl soola
125 g feta juustu
2 muna
1,5 dl piima
musta pipart
tilli

1. Taigna tegemiseks sega kokku kuivained, lisa tükeldatud külm või ja mudi tainas näppude vahel purujaks. Lisa paar supilusikat vett ning sega tainas ühtlaseks.
2. Lase taignal 30 minutit külmas seista ja seejärel suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm diameetrise kooki- või pirukavormi põhja ja äärtele (2-3 cm). Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
3. Täidise tegemiseks riivi keedetud peet ja porgand. Sega juurde sool.
4. Kui põhi on 15 minutit küpsenud, võta see ahjust välja ja kata ühtlaselt peedi seguga.
5. Murenda peale feta juust.
6. Sega omavahel munad, piim ja pipar ning vala pirukale. Viimasena lisa peale tükeldatud till.
7. Küpseta veel 200 kraadi juures 35-40 minutit.



No comments:

Post a Comment