Wednesday, August 22, 2012

Sidruni-suvikõrvitsakeeks


Jeee, minul hakkas ka lõpuks õppimisest puhkus ja saan veidi kodus mõnuleda :). Sellega seoses on suurenenud ka sööjate arv 1-lt palju rohkematele ja soov midagi uut põnevat küpsetada.

Hiljuti jäigi silma just see keeksi retsept. Peamiseks põhjuseks koostiosa suvikõrvits. Kuna meie aeda said ka mõned taimed maha istutatud, siis nüüd oli saadustest vaja midagi teha. Tavaliselt oleme neid kodus muna-jahu segus paneerinud ja lihtsalt praadinud. Seekord otsustasin midagi põnevamat katsetada, keeksi.

Suvikõrvits on siin retseptis värvi ja niiskuse andjaks, maitset ei mõjuta. Enim meeldib see keeks sidruni austajatele :). Retsept Nami-namist.

2 muna
100 g suhkrut
1,5 dl oliiv- või muud õli
200 g jahu
2 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
4 dl riivitud suvikõrvitsat
1 sidruni riivitud koor
3-4 sl seedermänni seemneid

Glasuur:
sidrunimahla
tuhksuhkrut

1. Vahusta munad suhkruga kohevaks valgeks vahuks.
2. Sega õrnalt juurde õli.
3. Sega omavahel kuivained ja lisa munavahule. Sega.
4. Viimasena sega juurde riivitud suvikõrvits, sidrunikoor ja seedermänni seemned.
5. Küpseta keeksivormis 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Küpsust proovi tikuga.
6. Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur sidrunimahlaga. Lisa tuhksuhkrule nii palju sidrunimahla, et saad sobiva kontsistentsi. Mina tegin "lahja" glasuuri ehk panin vähe suhkrut ja palju mahla, tuli mõnus hapu.


No comments:

Post a Comment