Monday, October 29, 2012

Liha-makaronipada (4-6)





Praegused külmad ilmad tekitavad isu mõnda paja- või potirooga teha. Lisaks otsustasin, et võiks oma igapäeva toiduks vähem valmistooteid tarvitada ning rohkem köögivilju süüa. Juhuste ( ja toidu jääkide) kokkulangemisel otsustasin sel korral ära katsetada selle lihtsa ja väga maitsva retspeti, mis on suurepärane viis ära kasutada mõnest söögikorrast üle jäänud makaronid (ja sealiha tüki, millega noormees pühapäeval sugulaste juurest naaseb). Kõige rohkem meeldis mulle porgandite ning paprika magus maitse. Pada sobiks väga hästi teha ka alles jäänud keedetud kartulitega. Läheb kindlasti kordamisele :). Kuna kodus juhtus olema ka üksik marineeritud kurk, läks seegi sisse.

Retsept Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni raamatust "100 suppi, paja- ja vormirooga, 2. osa".

400 g sealiha
400 g suuremaid makarone
õli
2 porgandit
3 küüslauguküünt
2-3 dl puljongit (kasutasin seene maitselist)
1 paprika
1 väike lillkapsapea
2 tl kuivatatud punet (panin  basiilikat)
soola, pipart

1. Lõikka sealiha väikesteks kuubikuteks ja pruunista pannil.
2. Koori ja viiluta porgandid ning küüslauguküüned. Lisa lihale ning kuumuta mõned minutid.
3. Maitsesta punega.
4. Lisa puljong ja kuumuta 10 minutit.
5. Lisa kuubikuteks lõigatud paprika ning õisikuteks lõigatud lillkapsas, kuumuta veel 10 minutit.
6. Kui sul ei ole valmis keedetud makarone, siis keeda neid lillkapsa ja paprika hautamise ajal.
7. Lisa makaronid muudele ainetele, sega läbi ja maitsesta vajadusel soola ning pipraga.

No comments:

Post a Comment