Saturday, March 17, 2012

Lihtne kuskuss (u 2-le)


Kuna viimasel ajal on kooliga väga palju tegemist, ei ole aega enam eriti süüa teha :(. Kui õhtul hilja koju jõuda, siis on ainukeseks mõtteks, kuidas kiiresti ja vähese vaevaga süüa saada. Esimene variant oleks lasta pidevalt noormehel süüa teha (praekartulid või pasta carbonara :D) ja teine on teha kuskussi. Valad ainult sooja vee peale, lased veidi seista, segad kahvliga läbi ja ongi valmis. Lisaks ei ole ta ka väga kallis.

200 g hakkliha
0,5 paprikat
1 jämedalt riivitud porgand
1,5 dl kuskusi
1,5 dl äsja keedetud vett
soola
pipart
karrit

1. Pane kuskus kaussi, vala peale vesi, pane kaas peale ning jäta veidikeseks seisma
2. Pruunista pannil hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Lisa riivitud porgan ja tükeldatud paprika. Hauta, kuni paprika on pehme.
4. Sega kuskus kahvliga läbi ning lisa hakkliha segule.
5. Lisa karri ja sega läbi. Vajadusel maitsesta veel soolaga.

Jällegi üks paindlik retsept, muuda koguseid vastavalt enda soovidele. Karri võib ka välja jätta ja lisada üldse teisi maitseained. Näiteks olen vahel keedetud vette lisanud ketšupid või puljongikuubiku, läbi seganud ja kuskusile valanud.

No comments:

Post a Comment