Sunday, March 25, 2012

Kevadine virsikutort


Sellel nädalal väljas kõndides oli õhus juba kevade lõhna ja isegi soe tuul puhus ühel pärastlõunal. Poodidesse on ilmunud kollased tibud, potililled ja igasugused kevadvärvides vidinad, mida tahaks jubedalt osta :). Minu jaoks tähendab kevad ka virsiku kooki. Oligi isu juba pikemat aega mõnd virsiku kooki katsetada. Kuna meeldivat külma kohupiimast kooki ei leidnud, siis kolasin veidi netis ja pani ühe retsepti kokku.

Kook on väga mõnus ja maheda maitsega. Virsikud sobivad siia suurepäraselt. Samas võib nende asemel kasutada ka külmutatud (ja üles sulatatud) maasikaid või mustikaid (neid panna ainult koogi peale).

Põhi:
150 g Divestive´i küpsiseid
50 võid
(paksema põhja saamiseks võib ka rohkem panna)

Vahele:
400 g toorjuustu (peaks olema nt Farmi oma, mitte odavamad kohupiimaga segatud toorjuustud, muidu ei tahene külmas ära)
300 g mascarponet
1 purk virsikukompotti
4 sl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

Peale:
u 2-2,5 dl virsikukompoti mahla
veidi virsikuid
2-3 tl želatiini (vaata pakilt õpetust)

1. Nõruta virsikud ja valmista tarretis. Selleks lase želatiinil veidi 2-2,5 dl virsikukompoti vedelikus paisuda ja lahusta kuumavee vannis. Lase jahtuda nii palju, et segu oleks juba kisselli paksune (siis ei hakka toorjuustu-mascarpone segusse imbuma).
2. Sulata või ja purusta küpsised kas köögikombainis või taignarulliga.
3. Sega või ja küpsisepuru. Suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Pane külma.
4. Viiluta enamus virsikuid (osad jäta kaunistamiseks koogi peale) ja laota küpsise põhjale.
5. Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega. Sega juurde mascarpone (mina lisasin vahustatud toorjuustle ja segasin mikseriga läbi). Pane segu koogivormi ja määri pealt siledaks.
6. Kaunista pealt alles jäänud virsikutega, ole loominguline :).
7. Kui tarretis on piisavalt jahenenud pane seda supilusikaga tordile nii, et virsikud oleksid kaetud ja lase paar tundi või üleöö külmas seista.

No comments:

Post a Comment