Saturday, March 10, 2012

Raguu



Kuna mõnus ja peaaegu vaba nädalavahetus on ees ning viimasel ajal olen aja nappuse tõttu palju valmistoitu söönud, siis otsustasin veidi oma kokaraamatutes kolada ning midagi katsetada. Silm jäi pidama Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni raamatus "100 supi, paja- ja vormirooga, 2. osa". Retseptiks kanapuguraguu. Kuna pildil pugud väga jubedad välja ei näinud (kastmes), siis mõtlesin, et lähen uurin neid turul ja otsustan, kas teen ikkagi pugudega või mõne muu lihatootega. Aga linnuliha letis pugusid põrnitsedes läks jalg ikkagi nõrgaks ja otsustasin kindlapeale välja minna :D. Ehk mina kasutadin retseptis guljašši liha. Nimeks lihtsalt raguu, sest liha võib siin igaüks ise valida :).

2 porgandit
1 sibul
2 küüslaugu küünt
400 g meeldivat liha (nt veis, siga, kanapugud jne)
õli
2 sl jahu
4-5 sl tomatipastat
4-5 dl puljongit
1-2 loorberilehte
2 sl hapukoort
soola
pipart
maitseks tilli ja peterselli

1. Koori porgand ja tükelda (mina riivisin jämeda riiviga). Tükelda ka sibul ja küüslauk.
2. Kuumuta porgandit, sibulat, küüslauku mõned minutis potis õlis.
3. Tükelda liha ja lisa potti. Ptuunista.
4. Lisa jahu ning sega läbi.
5. Lisa ka tomatipasta ning sega uuesti läbi.
6. Lisa potti soe puljong ja loorberi lehed.
7. Hauta, kuni liha on valmis.
8. Lisa hapukoor, sega läbi. Maitsesta soola, pipra, tilli ja peterselliga.

Sobib suurepäraselt aurutatud või keedetud kartulite ja hapukurgiga. Loorber andis mõnusat maitset :).

No comments:

Post a Comment