Friday, December 10, 2010

Maapähklivõiküpsised


Teine retsept, mis mulle ühest minu lemmikblogist (Mitmekesi köögis korraga) silma jäi oli see suurepärane maapähklivõiküpsiste retsept. Nüüdsest on need minu uued lemmikud. Need küpsised on ilusad kuldsed, õrna, maheda maitse ja mureda tekstuuriga. Võiks lausa öelda, et suus sulavad :). Sel aastal on mu sõpradel tõesti, mida oodata.

100 g toasooja võid
1,5 dl suhkrusiirupit
2,5 dl maapähklivõid
5 dl jahu
1 tl soodat
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl soola

1. Sega toasoe või, maapähklivõi ja siirup.
2. Lisa teises kausis segatud kuivained ja töötle tainas ühtlaseks.
3. Hoia tainast 30 minutit külmkapis.
4. Tee taignast pallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Arvesta, et nad kerkivad ka veidi.
5. Tee küpsistele kahvliga triibud peale ning küpseta 180 kraadi juures 10 minutit.

Minul tuli neid küpsiseid 3 suuremat plaaditäit. Kui ahjust välja võtsin, siis olid nad pehmed (tikk läks väga kergelt läbi), aga ei tasu sellest ehmuda. Kui küpsised ära jahtuvad (mis juhtub ruttu), siis muutuvad nad tahkeks.

No comments:

Post a Comment