Sunday, November 2, 2014

Sandra Vungi tomati-kikerherne karri (4-jale)


Sellel nädalal oli mul jube kikerherne isu. Neid hakkas millalgi toidu sisse lisama mu ema, kes alustas joogaga ning sellest tulenevalt ka tervislikuma toitumisega. Netis kolades sai selgeks, et kikerherned on head mangaani ja foolhappe allikad. Lisaks sisaldavad kaaliumi, rauda, magneesiumi, vaske, tsinki ja B-grupi vitamiine. Peaksid hoidma kõhu korras ja on suurepärased valgu allikad, millest saab kätte kõik asendamatud aminohapped. Ehk lühidalt on need mõnusad maitsvad kuldsed pallikesed. Neid sööks vist vahel niisama otse purgistki :).

Selle karri retsepti sain Sandra Vungi blogist, kuhu veidi aega tagasi sattusin ja kust olen juba mitu väga head retsepti leidnud. Üheks neist on kindlasti see kikerherne karri- lihtne teha, ei sisalda palju koostisaineid ja saab mõnusa maitseelamuse. Ka noormehele väga meeldis.

Mina pakkusin kõrvale riisi ja värsket salatit. Jahvatatud vürtsköömneid sain Würtspoest. Retsept veidi mugandatult.

õli
2 sibulat
1 tl soola
2 sl karripulbrit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
2 loorberilehte
2x400 g purki kikerherneid
2 tomatit
400 g purk kookospiima
1 sl sojakastet

1. Lase õli potis kuumaks ning lisa sool ja viilutatud sibulad. Sega läbi ja kuumuta paar minutit.
2. Lisa karri, jahvatatud vürtsköömned ning loorber. Sega läbi ja kuumuta jälle mõned minutid.
3. Kurna kikerherned ning lisa potti, sega läbi ning kuumuta paar minutit.
4. Nüüd lisa tükeldatud tomatid, sega ning lase mõned minutit haududa.
5. Lisa kookospiim, seega ja hauta vähemalt 5 minutit pliidil.
6. Viimasena lisa sojakaste ning sega uuesti kõik läbi ja toit ongi valmis.

1 comment: