Monday, November 6, 2017

Kapsapirukas


Käisin jälle nädalavahetusel raamatukogus tegemas enda tradistioonilist ajakirjade lappamist. Novembri kuu Kodu&Aed ajakirjast jäi seekord silma see eriti lihtne ja üpriski soodne pirukas.  Mugandasin veidi retsepti ja katsetasin kohe piruka küpsetamise ära. Nii lihtne, kuid mõnusalt mahlane ja maitsev. Meeldis nii soojalt kui külmalt. Läheb kindlasti juba lähiajal uuesti tegemisele. Retsept olemas ka Nami-namis.

Põhi:
300 g jahu
125 g toasooja võid
1 tl soola
6 spl vett

Täidis:
0,8-1 kg kapsast
veidi võid
2 dl vahu- või kohvikoort
3 muna
100 g juustu
soola
pipart

1. Haki kapsas õhukesteks viiludeks ning hauta võis pehmeks, maitsesta soolaga. Lase jahtuda.
2. Sega kõik põhja koostisosad ühtlaseks taignaks. Rulli tainas õhukeseks ning kata ahjuplaadi põhi ja ääred.
3. Küpseta põhja 15 minutit 175 juures.
4. Sega koor, munad, pipar ja sool läbi, lisa kapsale ja sega ühtlaseks.
5. Vala segu eelküpsetatud piruka põhjale ning silu ühtlaseks. Puista peale juust.
6. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

No comments:

Post a Comment