Friday, January 21, 2011

Mustametsatort

Nagu ikka oma iganädalasel lemmikblogide vaatamiseringil, leidsin ühe retsepti, millest ma ei suutnud mööda vaadata. Ja otsustasingi ta kohe ära katsetada :). Tulemus oli super. Eriti meeldis mulle põhi, mida võiks ka lihtsalt moosi ja vahukoorega serveerida :). Retsept on pärit blogist "Sööme silmadega".

Põhi:
130 g tumedat šokolaadi
150 suhkrut
150 g võid
6 muna
55 g riivsaia
200 g jahvatatud mandleid

Vahele:
400 g kohupiimapastat
4 dl rõõska koort
suhkrut maitse järgi
1 purk kirsikompotti

Kaunistuseks:
100 g piimašokolaadi
30 g võid
veidi kompotikirsse

1. Sulata šokolaad vesivannil ning lase jahtuda.
2. Vahusta suhkur ja või kohevaks. Lisa vahustades ükshaaval munad. 
3. Sega hulka ka riivsai ja jahvatatud mandlid.
4. Vala võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga tordivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit. Peale ahjust väljavõtmist lase täiesti ära jahtuda ja lõika pooleks.
5. Nõruta kirsid.
6. Vahusta rõõskkoor ning sega kohupiimapastaga ühtlaseks. Maitsesta vastavald oma soovile suhkruga.
7. Pane alumine põhjapool kandikule ning selle ümber tordivormi äär (siis ei voola täidis välja).
8. Vala pool täidisest põhjale, aja laiali. Kata see kirssidega. Vala peale ülejäänud pool täidist. Kõige peale pane ülemine põhja pool. Suru veidi. Lase külmas seista paar tundi kuni üle öö. Külmas täidis taheneb.
9.Enne serveerimist sulata šokolaad ja või ning sega ühtlaseks. Vala koogile ja kata allesolevate kompotikirssidega.

No comments:

Post a Comment