Friday, February 18, 2011

Gudruni kanasupp (4-jale)


Kuna poesuppidest sai isu täis ja suppe mulle teha meeldib, leidsin end jälle Toidutarest retsepti otsimas. Nii sattusin selle maitsva ning lihtsa kanasupi retsepti lehele. Meie laual juba sage külaline.


0,3 kg kanakintsu
0,8l +1l vett
musta terapipart
loorberi
soola
170 g porgandit
1 väiksem sibul
230 g kartulit
0,3 dl makarone
kanapuljongikuubik

1. Pane kanakints koos puljongikuubiku, pipra ja loorberiga 0,8 l vette.
2. Lõika koorimata sibul pooleks ning lisa potti (koor annab supile ilusa kuldse värvi).
3. Koori porgandid, lõika pooleks ja lisa ka vette.
4. Keeda, kuni kana on pehme.
5. Tõsta kana ja porgandid leemest välja ning tükelda sobiva suurusega tükkideks.
6. Eemalda sibul (seda enam supis vaja ei lähe).
7. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks.
8. Lisa potti 1 l vett, lase keema ning pane juurde makaronid ja kartuli kuubikud. Kui vaja lisa supile soola. Kui kartul ja makaron on valmis, tõsta pott tulelt ning pane juurde porganid ja kana. Head isu :)!

Mina panen tavaliselt 1,8 l vee korraga potti, muidu jääb osa kanast välja.

No comments:

Post a Comment