Sellel retseptil olen juba pikemat aega silma peal hoidnud (Nami-namis), aga ei ole juhtunud seda tegema. Täna sai lõpuks ära proovitud. Maitselt mulle meeldis, aga pirtsakamad köögiviljavihkajad pirukatest väga vaimustuses ei olnud (ehk mu vend :D). Pidulauale sobivad väga hästi, sest värvid on jumalikud.
0,5 kg lehttainast
100 g sinihallitusjuustu
5-6 väikest peeti
kuivatatud/värsket tüümiani
1 väiksem muna
1. Sulata ja rulli lehttainas õhemaks. Lõika ruutudeks.
2. Suru iga ruudu keskele väiksema klaasi või näiteks viinapitsiga ring (mitte taignast läbi).
3. Viiluta peet õhukeselt.
4. Pane iga ruudu keskele peedi viil, sellele murenda sinihallitusjuustu ning puista peale tüümiani. 5. Määri lehttaignast ääred lahtiklopitud munaga üle ning küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni tainas on kuldpruun.
Mulle maitsesid soojalt rohkem :).
ja kui veel peedi asemele pirnitükid pista...nämm, nämm(soojalt parim) ;)
ReplyDelete