Tuesday, March 12, 2013

Hakkliha karri hernestega (koos riisiga umbes 4-5 inimesele)

Hei, hei. Olen veel alles, aga tegelen juba vaikselt oma magistritööga ning käin aktiivselt trennis, nii et kokkamiseks ja küpsetamiseks väga palju aega viimasel ajal ei ole :(. Lisaks otsustas mu väike armas seebikarp ka pildistamistegevuse lõpetada ja ma ei ole temaga veel spetsialisti juurde jõudnud. Aga ...

... üle pika aja ka üks retsept :). Selle leidsin bloggist Budget Bytes ja silma jäi just lihtsate ning kergesti hangitavate koostisosade poolest. Ma eriline vürtsika söögi fänn ei ole, aga vahel on ikka tore midagi teravamat ja uut proovida. See retsept on üpriski kiire ja lihtne ning maitseb ka mõnusalt. Noormees oli natuke häiritud kartulitest :D.

Retsepti on algsega võrreldes veidi mugandatud. On vähem vürtsikas ja herneid sai ka rohkem :).

2 spl õli
3-4 küünt küüslauku
2,5 cm värsket ingverit
1,5 spl karripulbrit
1 tl kurkumit
u. 0,5 tl tšilli helbeid (ei pea panema)
400-500 g hakkliha
2 keskmist kartulit
u. 2 dl puljongit (minul oli kana)
1 spl jahu
1 pk (400 g) külmutatud herneid
soola

Lisandiks:
riisi või muud meeldivat

1. Tükelda küüslauguküüned. Koori ja riivi ingver. Aja pannil õli soojaks, lisa küüslauk ja ingver ning kuumuta 2-3 minutit.
2. Lisa karri, kurkum ja tšillihelbed. Sega ning küpseta 1-2 minutit. Seejärel lisa hakkliha.
3. Küpseta vahepeal segades nii kaua, kuni hakkliha on valmis. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, puljong, jahu ja sool. Sega läbi ning lase kaane all podiseda, kuni kartul on peaaegu valmis. Vajadusel lisa vett või puljongit.
4. Lisa potti külmutatud herned ja sega läbi. Küpseta veel nii kaua, kuni herned on üles sulanud. Vajadusel timmi maitset.

No comments:

Post a Comment