Saturday, July 27, 2013

Parmesani-suvikõrvitsapirukas




Meil sai kodus juba esimene suvikõrvits valmis ja vaadates teiste arengut võib öelda, et varsti on meil suvikõrvitsa uputus. Seetõttu kolasin jällegi Nami-namis ja otsustasin ära proovida selle juba ammu katsetamist oodanud piruka retsepti.


Pirukas oli muidugi väga hea! Olgem ausad - kuidas saab üldse miski,  mis sisaldab lehttainast ja juustu, olla halb? Suvikõrvits küpses ilusti läbi, pirukas oli mõnusalt juustune ning kerge küüslaugu maitsega. Soojalt on juustu ja külmalt rohkem suvikõrvitsa maitsega. Algses retseptis oli suvikõrvitsat 500 grammi, aga minul jäi köögivilja koorijaga viilutatud 300 grammisest kõrvitsast umbes 1/5 viile üle. Seega saab hakkama ka vähemaga või tuleks teha paksemad viilud või üritada neid kompaktsemalt pirukale laduda. Lisaks, vaadates Nami-namis kommentaare, võib seda pirukat teha ka tavalise (ja odavama) juustuga ning maitse peaks ikka väga hea olema. Läheb ka kordamisele :).

0,5 kg pärmi-lehttainast
0,5 kg (1 suurem)  suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
soola
pipart
õli
150 g maitsestamata toorjuustu
100 g riivitud parmesani (või muud) juustu

1. Viiluta köögivilja koorijaga suvikõrvits ja haki küüslauk.
2. Lisa kõrvitsale ja küüslaugule õli ning maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi ning lase umbes 10 minutit maitsestuda.
3. Rulli sulanud pärmi-lehttainas plaadil õhemaks ning tee äärtest umbes 1 cm kaugusele sisselõikked (teed pirukale raami ümber).
4. Sega pool riivitud juustu toorjuustuga ning määri lehttaignale, vältides servi.
5. Lao peale suvikõrvitsa viilud ja küpseta 15 minutit 200 kraadi juures.
6. Võta pirukas ahjust välja, puista peale alles jäänud riivjuust ja küpseta veel 15 minutit.


No comments:

Post a Comment