Wednesday, June 11, 2014

Rabarberi-kohupiima plaadikook



See retsept on üks põhjusi, miks ma igal aastal suve algust ootan. Üks parimaid kooke üldse. Selle koogi valmistamisega on küll üksjagu toimetamist, kuid lõpptulemus on seda kindlasti väärt. Kahjuks enam ei mäleta, kust esialgne retsept pärit on. Kook on parim külmalt.
Ettevaatust, tekitab sõltuvust :)!

Põhi:
175 g võid
1,5 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vaniljesuhkrut
1 sl vett

Kohupiima täidis:
400 g kohupiima
200 g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1 sl vaniljesuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulitärklist
0,5 dl rabarberitest tulnud mahla

Rabarberikate:
500 g rabarbereid
0,5 dl vett
1 dl suhkrut

1. Puhasta ning tükelda rabarbrid. Pane koos suhkru ja veega potti. Kuumuta keemiseni, siis keera tuli maha ja hoia rabarbreid veel 15 minutit potis kaane all. Lase jahtuda ning nõruta sõelal. Nõrgunud vedelikku on vaja kohupiima täidises.
2. Põhja tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga.
3. Vahustamist jätkates lisa munakollane.
4. Sega omavahel kuivained ning lisa vahule. Sega korralikult läbi, saad puruja taigna. Pane 1/3 tainast kõrvale ning allesjäänud taignale lisa vesi ja sega uuesti läbi.
5. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm koogivormi põhja.
6. Kata hautatud rabarbri tükkidega.
7. Kohupiima täidiseks vahusta munakollased suhkrutega.
8. Sega hulka kohupiim, hapukoor ja kartulijahu.
9. Vahusta eraldi kausis munavalged (4 tk) tugevaks vahuks ja lisa koos rabarbri mahlaga kohupiimavahule, sega läbi.
10. Vala kohupiima täidis koogivormi, puista peale 1/3 kõrvale pandud taignast.
11. Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit.


No comments:

Post a Comment