Sunday, June 22, 2014

Värsked marineeritud kurgid


Neid kurke tehakse meil suve alguses juba paar viimast aastat. Retsepti leidis kuskilt minu ema ja lõpuks otsustasin, et on aeg ka endale see kuskile üle kirjutada. See on jälle üks neist "lihtsuses peitub võlu" retseptidest. Vähe koostisaineid, vähe tööd, aga jube maitsev :). Kurgid tulevad mõnusad mahedad ja krõmpsud. Sobivad süüa juba järgmisel päeval ning üle nädala ei säili ja purki panemiseks ei sobi.

2 kg värskeid (väiksemaid) kurke
mustasõstra lehti
tilli
mädarõigast
3 küünt küüslaukku

Marinaad:
2 spl jämedat soola
2 spl suhkrut
3-4 spl 30% äädikat
1,5 l vett

1. Pese kurgid korralikult.
2.Aseta kaussi mustsõstra lehed, till, mädarõikka ja küüslaugu viilud. Laota peale kurgid.
3. Marinaadi tegemiseks vala potti vesi ja lisa ülejäänud marinaadi ained. Lase keema ning vala kurkidele. Jäta seisma.



1 comment:

  1. Võid piiluda turult. Viimastel aastatel olen näinud tädikesi mustsõstra oksi müümas. Teine variant oleks uurida, kas mõni tuttav omab aeda ja põõsast ning on nõus jagama :).

    ReplyDelete