Sunday, August 24, 2014

Suvikõrvitsa-sidruni moos



Loodan, et ei ole selle postitusega juba lootusetult hiljaks jäänud, aga siit tuleb üks hea mõte, mida teha suvikõrvitsast.

 Taimena meeldib mulle suvikõrvits väga - üks taim annab palju vilja. Näiteks oli meil mingil hetkel ühe suvikõrvitsa taime küljes 20 väikest kollast valmivat vilja. Problemaatiline võib aga olla see, et üldjuhul valmivad enamus viljadest samal ajal ja korraga on hunnik suvikõrvitsat, mida ära tarbida. Sellel aastal katsetasin mitmeid uusi hoidiste retsepte ning üheks hoidise hitiks oligi see Nami-namist leitud retsept.

Moos tuleb ilus kollakas, kergelt hapukas ja sidruni maitsega. Pudruga ei meeldinud, kuid pannkoogiga oli väga mõnus. Algses retseptis hautatud suvikõrvitsa tükke ei püreeritud, aga ma lihtsalt eelistan mõnusat ühtlast moosi. Maitsega on ikka nii, et see erineb, seega antud suhkrukogus ei pruugi kõigile sobida.

1 kg suvikõrvitsa kuubikuid (enne tükeldamist koori kõrvits ja eemalda seemned)
1 dl vett
3 sidrunit
umbes 500 g moosisuhkrut

1. Pane vesi ja suvikõrvitsa kuubikud potti ning hauta, kuni kuubikud on pehmed.
2. Ei ole kohustuslik punkt, aga mulle meeldib nii rohkem: lase pehmed kuubikud saumikseri või blenderiga püreeks, kalla segu tagasi potti.
3. Riivi sidrunitelt koor ning pressi välja mahl. NB: sidruni koort riivides ürita vältida valget osa, teeb moosi kibedaks.
4.  Pidevalt segades, lisa sidruni mahl, koor ja moosisuhkur suvikõrvitsa püreele või tükkidele. Keeda umbes 10 minutit.
5. Vala eelnevalt puhastatud ja ette valmistatud purkidesse.

No comments:

Post a Comment