Sunday, January 11, 2015

Kinoa-šokolaadi tilgad (24 tk)


Ei teagi kuidas sattusin sellel nädalavahetusel lugema tervislikust toitumisest ja leidsin hunniku põnevaid retsepte, mida katsetada.

See retsept jäi silma, kuna sisaldab kinoat, mis mulle maitseb ning millega ei ole ma veel palju häid retsepte leidnud. Läheb kindlasti kordamisele! Tulemuseks on maitsvad šokolaadised trühvlid, mis on tervislikud ja ei ole väga magusad. Kuna retseptis on palju datled (sisaldavad rohkelt süsivesikuid ja suhkrut), siis tuleks nende trühvlitega piiri pidada. Retsept algselt pärit siit. Kuna algses ingliskeelses retseptis kasutati mõõtühikuna tassi, on ainete mahud ka veidi kummalised. Kui kasutada rohkem datleid, mandleid, maapähklivõid või šokolaadi ei juhtu midagi ehk kui ei saa täpselt siin antud koguseid ei ole midagi hullu :). Minul tuli 24 trühvlit.

0,8 dl toorest kinoat
1,6 dl vett
16 kuivatatud datlit
1,2 dl mandleid
0,8 dl maapähklivõid
50 g tumedat šokolaadi (nt Laima 72% šokolaad)
soovikorral kookoshelbeid või purustatud mandleid trühvlite veeretamiseks

1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa kinoa ning keeda madalal kuumusel 12-15 minutit või kuni kogu vesi on kinoasse imendunud.
2. Samal ajal tükelda datlid terava noaga väikesteks tükkideks. Kui sul on hea köögikombain, siis võid sellega datleid purustada, kuni need moodustavad kleepuva palli. Pane datlid kaussi.
3. Purusta mandlid köögikombainiga peeneks. Võiksid sisse jätta ka veidi suuremaid tükke. Selleks tööks sobib hästi ka kohviveski.
4. Lisa köögikombaini ka datlid, pähklivõi ja soe kinoa. Sega, kuni segu on ühtlane. Tõsta kaussi
 Kui köögikombaini ei kasuta, siis sega eelpool mainitud koostisosad lihtsalt käsitsi kausis ära. 
5. Sulata vesivannil tume šokolaad, lisa see kaussi datlite segule ning sega kõik korralikult läbi.
6. Veereta segust pallid ning soovikorral rulli palle veel kookoshelvestes või purustatud mandlites. Lase külmkapis mõned tunnid taheneda ning maitsestuda.

PS: mulle meeldis rohkem kui pallikesed olid külmas päeva või paar. Šokolaadi maitse oli intensiivsem ning pallikesed tihkemad.


No comments:

Post a Comment