Sunday, February 15, 2015

Karini kaneeli ja pähkli kook



Vahelduseks veidike teistmoodi koogi retsept. Kook võib-olla ei tundugi kõige õigem sõna, sest retseptis ei ole muna ega palju jahu ning maitselt meenutab krõbedat müslit või poes müüdavaid seesami ja pähkli maiuseid. Kooki soovitan teha siis kui sõbrad on külla tulemas või on veel teisigi, kes aitaksid koogi söömisega. Mõnusalt magus, krõbe ja pähkline- koogiga kahekesi koju jäädes on see õhtuks otsas :D. Kindlasti oleks mõnus kaasa võtta matkale või sportlikule üritusele, et oma energiavarusid täiendada. Retsept on algselt pärit ajakirjast Good Food ning mina sain selle veidi muudetud kujul Karinilt.


140 g võid
110 g pehmet pruuni rafineerimata suhkrut
2 spl mett

1 spl jahvatatud kaneeli
140 g kaerahelbeid
85 g kookoshelbeid
85 g seesamiseemneid
50 g päevalilleseemneid
1 spl nisujahu
85 g india pähkleid


1. Kuumuta ahi 160 kraadini.
2. Sulata või. Lisa suhkur, mesi ja kaneel ning sega kuni suhkur on lahustunud ja segu ühtlane.
3. Lisa kõik ülejäänud komponendid ning sega korralikult läbi. Mugav on algul segada lusikaga ja kui segu on juba piisavalt jahtunud, siis segada edasi kätega.
4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, laota peale seemnesegu ning suru tihkeks. Minul oli ahjuplaat mõõtudega 28x36 cm. Võid ka kasutada väiksemat plaati, näiteks 20x30 cm.
5. Küpseta kooki 160 kraadi juures 30-35 minutit kuni kook on pealt ilus kuldne. Hoia viimase 10 minuti jooksul koogil silm peal, et kärssama ei läheks.
6. Lase koogil 5 minutit jahtuda ja lõikka sobiva suurusega tükkideks. Lase täielikult jahtuda (soojana pudeneb laiali) ning alles siis eemalda vormist.

PS: koogi puru oleks mõnus kasutada mõnes magustoidus. Näiteks sega kokku kohupiim ja marjad ning puista peale selle koogi puru.


No comments:

Post a Comment