Monday, June 27, 2016

Hakkliha-maisivorm


Mõnus vaheldus tavalisele pikkpoisile. Jällegi lihtne valmistada, saab ära kasutada erinevad jäägid (konservmais, juust jms) ning maitseb ka väga hästi. Siin võib katsetada ka erinevate köögiviljadega ning soovi korral lisada juustu. Kuna minul oli külmakapis parajasti väike üleliigne tükk sinihallitusjuustu, panin selle ka vormi. Retsepti leidsin Nami-namist.

1 sibul
1 punane paprika
õli
500 g hakkliha
u 200 g konservmaisi
2 muna
soola
pipart
tilli, peterselli, juustu

1. Tükelda sibul ja paprika ning prae pannil õlis läbi.
2. Lisa hakkliha ja prae kuni see on läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Klopi munad lahti ja sega koos tükeldatud tilli või peterseli ning konservmaisiga hakkliha-köögivilja segusse. Soovi korral lisa juurde või peale ka sinihallitus- või mõnd muud juustu. 
4. Vala segu ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveeri salatiga.

PS: võid siin kasutada ka külmutatud köögivilju. Sellisel juhul lisa need pannile kui hakkliha on peaaegu läbi praetud ning lase koos hakklihaga veidi küpseda.

No comments:

Post a Comment