Sunday, August 21, 2016

Kukeseene pirukas


See on sellel suvel parim kukeseenepirukas, mida teinud olen (ja ma olen ikka mitmeid katsetanud). Lihtne, mahe ja mahlane. Retsepti leidsin 2013 aasta Kodukirja juuli numbrist.

Põhi:
3 dl jahu (mina panin pooleks nisu- ning tatrajahu)
1 dl seesamiseemneid
0,5 tl soola
1-2 sl külma vett
100 g võid

Täidis:
õli
1 sibul
300 g suvikõrvitsat
200 g kukeseeni
2 küünt küüslauku
2 dl kohvikoort
100 g riivjuustu
2 muna
soola
pipart

1. Põhja tegemiseks sega kuivained. Lisa või ning sega noa või sõrmedega tainas ühtlaseks purujaks.
2. Lisa nii palju vett, et tainas ei pudiseks.
3. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ning äärtele ja pane külma.
4. Täidise tegemiseks haki sibul ja küüslauk ning hauta õlis 5 minutit.
5. Lisa tükeldatud suvikõrvits ning hauta veel 5 minutit. Tõsta pannilt.
6. Kuumuta pannil seeni kuni vedelik on aurustunud. Lisa suvikõrvitsa segu ning maitsesta soola-pipraga.
7. Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
8. Võta ahjust välja ja vala peale kukeseene-suvikõrvitsa segu.
9. Klopi kokku munad, kohvikoor, juust ning maitsesta soola-pipraga.
9. Vala pirukale ja küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni muna-koore segu on hüübinud.

No comments:

Post a Comment