Sunday, May 30, 2010

Praetud seakaelakarbonaad marinaadis



Mulle väga meeldivad marineeritud kana ja marineeritud liha, nii et kui leidsin selle retsepti Nami-Namist otsustasin kohe ära proovida. Tuli täitsa maitsev. Marinaad ise on soolane, seega magusama marinaadi armastajad võiksid soola ja suhkru kogust muuta.

Liha:
1 kg seakaelakarbonaadi
1-2 dl jahu
soola
pipart
3-4 muna
õli

Marinaad:
1,5l vett
10 pipratera
1 loorberileht
2 porgandit
2 sibulat
1,5 sl soola
1,5 sl suhkrut
2 sl äädikat

1. Lõika seakaelakarbonaad 1 cm paksusteks viiludeks ja vasarda lihavasaraga õhukeseks. Lõika vasardatud liha endale meeldiva suurusega tükkideks.
2. Sega sool, jahu ja pipar ning klopi teises kausis lahti munad.
3. Rulli liha mõlemalt poolt jahus, siis kasta lahtiklopitud munadesse ja prae pannil mõlemalt poolt pruuniks.
4. Marinaadi jaoks kuumuta keemiseni vesi, pipraterad, loorberileht, viilutatud sibulad ja porgandid, sool ning suhkur. Keeda kuni porgand on mõnusalt krõmps, aga mitte pehme. Tõsta pott tulelt ja lisa äädikas. 
5. Kui marinaad on jahtunud, vala lihale. Lase vähemalt järgmise päevani maitsestuda.

No comments:

Post a Comment