Sunday, May 30, 2010

Imehea küpsetatud juustutort

Jällegi viimaseaja parimaid leide, mida tegin juba emadepäevaks. Algul kartsin suurt möllamist ja veidi kallist hinda, aga kook oli seda väärt. Isegi silma ei jõudnud pilgutada, kui laud juba tühi oli :).Serveerida soovitan hapuka toormoosiga, nt vaarika omaga. Suurepäraselt sobiks ka maasika toormoos vähese suhkruga. Retsept pärit Toidutarest.

Põhi:

*2 dl jahu
*1 dl suhkrut
*1 tl riivitud sidruni koort
*1 tl vaniljesuhkrut
*1 munakollane
*100 g võid

Juustutäidis:
*350 g maitsestamata toorjuustu
*250 g kohupiima
*2 dl suhkrut
*1 tl sidrunikoort
*1 sl jahu
*3 muna
*1 munavalge
*2 dl rõõska koort (35%)
*1 tl vaniljesuhkrut

Kaunistamiseks moosi ja mõni roheline leht,nt piparmünt.

1. Põhja valmistamiseks sega jahu, suhkur, riivitud sidrunikoor ning vaniljesuhkur. Lisa munakollane ja toasoe või. Sega ühtlaseks.
2. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga tordivormi põhja ja äärtele (äärtele määrisin väga vähe ja umbes 1 cm kõrguselt, sest muidu oleks põhi liiga õhuke tulnud).
3. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Võta põhi välja ning alanda ahju kuumus 175 kraadini.
4. Täidise valmistamiseks vahusta toasoe (!) toorjuust kohupiimaga.
5. Lisa suhkur, sidrunikoor ja jahu ning sega korralikult .Lisa ühekaupa munad ja munavalge ning peale igaühe lisamist klopi segu korralikult läbi.
6. Sega juurde vaniljesuhkur ning vahustatud rõõskkoor.
7. Vala täidis põhjale ja küpseta kooki umbes 1 tund. Peale ahjust välja võtmist lase jahtuda ning soovitavalt hoia üleöö külmas, et maitses saaksid ühtlustuda.

Serverimisel kaunista moosi ja rohelise lehega.

No comments:

Post a Comment