See retsept jäi silma raamatust "Suur küpsetamisraamat 2 osa". Algul olin natuke hirmul, et mis sellest välja tuleb, aga lõpptulemus oli väga positiivselt üllatav. Tõesti hea leid ja läheb kindlasti kordamisele. Kuna tegin seda noormehe sünnipäevaks ja uue korteri soolaleivaks, siis said seda maitsta ka teised. Kõigile maitses (peale ühe noormehe, kes ei söö pooli koostisosi :P).
Põhi:
2,5 dl vett
1 pk kuivpärmi
1 tl soola
u 1 tl suhkrut
2 sl oliivõli
jahu
Kate:
2 keedetud muna
1 väike sibul
3 väiksemat tomatit
2 sl kappareid (ei ole kohustuslik)
100 g feta juustu
purustatud musta pipart
peotäis peterselli lehti
1. Täidise tegemiseks sega omavahe kuivained ja lisa vesi. Sega ja lisa juurde oliivõli ning sega veel. Algses retseptis oli jahu koguseks 4 dl, mis tähendab, et põhi tuleb väga vedel. Mina alustasin 4 dl jahuga ja lisasin siis seda nii paju juurde, kuni tainas enam käte külge ei jäänud. Ma arvan, et kokku võis minna umbes 8 dl jahu.
2. Lase taignal rätiku all soojas kohas seista 30 minutit.
3. Rulli kerkinud tainas umbes 30x50 cm suuruseks ristkülikuks.
4. Katteks purusta munad kahvliga, sibul lõika pooleks ja viiluta, tomatiga sama (mina võtsin seemned ja märjema osa välja). Kata nendega tainas, lisa kapparid, haki peale peterselli lehed ja feta. 5. Alustades pikemast servast, keera tainas rulli. Pane plaadile ja ühenda "toru" otsad, nii et tekiks ring.
6. Lase veel rätiku all 30 minutit seista.
7. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 30 minutit.
Pehmemaks tulemuseks võid kringlit peale ahjust välja võtmist veega pintseldada.
No comments:
Post a Comment