Kuna täna jätkus mu ema sünnipäeva tähistamine ja veel lähisugulastega, siis tuli otsida midagi uut ja põnevat. Kuna jätkuvalt on Eestimaal õunade uputus ja retspeti kõrval olnud pilt oli isuäratav ja mulle tõesti meeldivad purukoogid, siis jäingi sellel retseptil pidama. Retsept on pärit raamatust "100 kooki 3". Tegin jällegi paar muudatust ja tulemus oli väga maitsev.
Purutainas:
8 dl jahu
2 dl suhkrut
1 tl söögisoodat
250 g külma võid
Vahele:
õunu (oleneb suurusest)
1 sl kaneeli
Täidis:
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 dl hapukoort
3 muna
1 laimi koor
0,5-1 laimi mahl
400 g kohupiimapastat
250 g kohupiima (kuna mul oli kodus kohupiimapastat üle, siis tegin sellise variandi. Lisaks meeldib mulle pastat rohkem kasutada. Võib ka ainult kohupiima või -pastat panna. Kogus ei pea ka sama olema, nt 400g üht ja 150 g teist sobib ka.)
1. Purutaignaks sega kõik kuivained kokku, tükelda noaga sisse või ja töötle purujaks.
2. Suru 2/3 põhjast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Minu ahjuplaat oli mõõtudega 27x35 cm. Võib ka võtta suurema plaadi,sest põhja tuleb mõnusalt palju.
3. Eemalda õuntelt süda ja lõika õhukesteks viiludeks. Kata nendega põhi ja raputa üle kaneeliga. Kuna mina kasutasin magusamaid õunu, siis lisasuhkrut ei pannud. Kui on hapukamad õunad, võiks õuntele raputada peale u 2 spl suhkrut. Kaneeli võib ka rohkem panna :).
4. Täidiseks sega kõik ained kokku ja vala õuntele.
5. Lõpetuseks puita koogile 1/3 alles jäänud purust ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit :).
No comments:
Post a Comment