Thursday, April 7, 2011

Nigella Lawsoni banaanikeeks rummiga


Ma ei ole eriline keeksi fänn ja ei juhtu neid ka seetõttu palju tegema, aga banaanikeeksid on erand. Üleeelmisel nädalal sõin viilu ühest Tartu kesklinna kohvikust ostetud banaanikeeksi. Ja see oli imemaitsev. Seega ei saa keegi olla üllatunud, et ma sel nädalavahtusel ühte banaanikeeksi retsepti katsetasin :). Tulemus oli mõnusalt banaanine, rosinaid ei pidanud luubiga taga otsima ning keeks oli mahlane. Suurim probleem selle keeksiga on, kuidas seda ahjust välja võttes kohe tervenisti mitte nahka pista.

175 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
125 g sulatatud võid
100 g suhkrut
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
4 väiksemat banaani
60 g hakitud kreekapähkleid
u 70 g rosinaid
rummi/õunamahal

1. Pane rosinad rummi ja lase neil veidi paisuda. Meil kodus rummi ei olnud ning kasutasin selle asemel õunamahla.
2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja söögisooda.
3. Sega teises kausis sulavõi ning suhkur.
4. Lisa ükshaaval kloppides munad ning seejärel püreestatud banaanid.
5. Lisa segades pähklid, nõrutatud rosinad ja vanilliekstrakt.
6. Kalla segu jaokaupa kuivainetele, iga kord korralikult segades.
7. Vala saadud tainas võitatud ja jahuga üle puistatud keeksivormi ning küpseta 170 kraadi juures 60-75 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.
8. Lase vormis jahtuda ning lõika paksemateks tükkideks.

Eriti maitsev klaasi külma piimaga.

No comments:

Post a Comment