Tuesday, August 2, 2011

Kirsi-kookosekook

Tänu väga lahketele naabritele oli mul vaja kuidagi ära kasutada hunnik kirsse. Üldiselt ma neist marjadest vaimustatud ei ole- nad on minu maitsele veidi liiga hapud. Aga kolades neti avarustest, leidsin ühest oma lemmikblogist (Elina köögis) selle maitsva ja väga lihtsa retsepti :).


Tainas:

1 dl jahu
1 dl kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
1 muna
0,5 dl 10% kohvikoort
100 g magedat võid
umbes 250 g kivideta kirsse

Kate:
0,5 dl jahu
0,5 dl kookoshelbeid
2 sl suhkrut
25 g võid

1. Taigna jaoks sega omavahel kuivained.
2. Sulata või, lase jahtuda ning sega hulka muna ja kohvikoor.
3. Sega kuivained vedelatega ühtlaseks taignaks. Vala tainas 20 cm diameetriga koogivormi põhja.
4. Puista peale kirsid.
5. Katte jaoks sega kõik ained ühtlaselt purujaks taignaks ja puista kirssidele.
6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit.

No comments:

Post a Comment