Friday, August 5, 2011

Kirsi-riccota kook

Ka selle suurepärase kirsikoogi retsepti leidsin Elina blogist. Soovitan süüa kooki külmalt :).

Tainas:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 sl kakaod

Täidis:
300g ricottat või kohupiima
200 g 10 % hapukoort
2 muna
1,25 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sl maisitärklist
200 g kivideta kirsse

Soovikorral kaunistamiseks riivitud šokolaadi.

1. Taigan tegemiseks sega kuivained, lisa külmad või tükid ja näpi purujaks.
2. Puista 3/4 taignast ühtlaselt lahtikäivasse koogivormi.
3. Täidise jaoks sega riccota, hapukoor, munad, suhkrud ja tärklis ühtlaseks. Vala taignale.
4. Kata täidis ühtlaselt kirssidega ning ülejäänud 1/4 taignaga.
5. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit.

Kui soovid šokolaadiga kaunistada, siis raputa see peale kohe, kui oled koogi ahjust välja võtnud.
Lase jahtuda ja naudi :).

No comments:

Post a Comment