Tartus on üks mõnus kohvik, kust saab suuri küpsiseid. Selliseid mõnusaid 10 cm diameetriseid suuri küpsiseid. Kord jälle seal käies ja küpsis näksides kodu poole astudes, mõtlesin, et võiks ise ka midagi sellist teha. Kolasin netis ja otsustasin lõpuks Ameerika lemmikute kasuks- šokolaaditükkidega küpsised. Kuna tol hetkel leidus kodus ka röstitud metsapähkleid, panin need ka taignasse. Tulemus oli suurepärane :). Algne retsept Dagrise blogist.
140 g toasooja võid
1,5 dl fariinsuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 muna
4,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
100 g tumedat šokolaadi
soovikorral meeldivaid pähkleid
1. Vahusta toasoe või suhkrutega.
2. Lisa muna ja sega hoolikalt läbi.
3. Lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sool, sega.
4. Viimasena lisa hakitud šokolaad ja pähklid.
5. Võta tainast, vooli kätevahel palliks, vajuta veidi lamedaks ja pane plaadile. Jäta küpsiste vahele ruumi, sest nad vajuvad ahjus laiali.
6. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15-20 minutit, kuni küpsiste ääred on kuldkollased.
Eriti maitsvad külma piimaga :).
PS: šokolaadi ja pähkleid võib taignasse enda maitse ja äranägemise järgi panna.
No comments:
Post a Comment