Tuesday, September 20, 2011

Lihtne karask



Karaski tegemise isu on mul olnud alates sellest, kui külastasin kodule lähedal olevat ökopoodi. Nimelt oli seal väga mugav ja viisaka hinnaga karaskisegu pakike, millele pidi juurde lisama vist ainult keefirit. Kuna mulle karaskid väga meeldivad, otsustasin osta odrajahu ja teha karaski täitsa ise. Suurim puudus selle retsepti juures on, et kui plaanid teha hommikusöögiks mõeldud karaski õhtul valmis, siis suure tõenäosusega seda enam hommikul ei ole :). Väga maitsev ja tõesti lihtne retsept Toidutarest.

200 g kohupiima
2,5 dl piima
1 muna
1 tl soola
1 sl suhkrut
50 g võid
2,5 dl odrajahu
1 dl nisujahu
1 tl söögisoodat

1. Klopi muna ja suhkur kergelt vahule.
2. Sega juurde kohupiim, toasoe piim ja sulatatud või.
3. Sega omavahel sool, söögisooda ja mõlemad jahud ning lisa ülejäänud koostisainetele. Sega ühtlaseks. Algul tuleb tainas vedel, aga see pakseneb seistes umbes minuti pärast.
4. Pane tainas keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Ahjust tulles kata karask rätikuda. Kui mässid liiga tihedalt ümber, vettib karask ära.

Mõnus soojalt ja külmalt, juustu või moosiga :). Kes tahab, võib teha ka magusat karaskit või katsetada erinevate kohupiimadega, näiteks ricottaga.



No comments:

Post a Comment