Sunday, September 11, 2011

Tosca õunakook


Üks väär õunakoogi retspet. Alt ja pealt mõnusalt krõbe, seest pehme. Teha on lihtne, koostisaineid on vähe ja maitseb ka jube hästi :). Retsept pärit Toidutarest.

0,5 kg lehttainast
100 g võid
1 dl suhkrut
2 sl jahu
2 sl piima
1 pk (100 g) mandlilaaste
kaneeli
hapukamaid õunu
veidi sidrunimahla

1. Sulata lehttainas ja rulli 0,5 cm paksuseks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Lõika noaga umbes 2 cm kaugusele äärtest triip, nagu teeksid lehttaignale raami ümber. Ära lõikka tainast läbi.
3. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.
4- Vahepeal tee valmis kate. Selleks sulata või, lisa suhkur, kaneel, jahu ja piim ning sega kuni kaste pakseneb.
5. Viimasena lisa mandlilaastud ja sega ühtlaseks.
6. Lõika õunad keskmiselt õhukesteks viiludeks ja kata nendega eelküpsetatud lehttainas (, mida peab võib-olla paisumise tõttu veidi alla suruma).
7. Piserda õunaviilud üle sidruni mahlaga.
8. Kata kook Tosca kattega ja küpseta veel ahjus 225 kraadi juures 15 minutit, kuni õunad on pehmed ja kate kuldne.

3 comments:

  1. Kuidas on kõige mugavam kook Tosca kattega katta? Seda oli suht võimatu teha, segu jäi hästi paks ja kleepuv. Kas on mingi nipp? Tänan :)

    ReplyDelete
  2. Tere Elise!
    Mina olen tavaliselt koogile erinevatesse kohtadesse umbes supilusikatäie katet poetanud ja siis üritanud selle laiali ajada. Täidisega katmine on paras ettevõtmine küll, aga kook saab kattega eriti maitsev :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh tänud vastamast nii ammusele retseptile <3
      Väga maitsev kook :)!

      Delete