Tuesday, September 27, 2011

Hasselback Potatoes


Kui ma panen selga triiksärgi ja jalga oma hallid viigipüksid ning kontsakingad, siis ma olen pidulik. Kui noormees paneb selga ülikonna ja kaela lipsu, siis ta on pidulik. Kui võtta tavaline kartul, see ära pesta ja sälgud sisse lõigata, siis see on pidulik õhtusöök :).

Põhimõtteliselt on tegu ahjukartuliga, mis näeb lihtsalt suurepärane välja. Erilisteks õhtusöökideks või lihtsalt ilusaks vahelduseks :).


kartuleid vastavalt sööjate arvule
õli
võid
soola või mõnda muud maitseainet


1. Koori või pese kartulid korralikult ära. Koorega on välimus vahvam.
2. Tee kartulisse sügavad sisselõikked. Ole ettevaatlik, et kartulit mitte läbi lõigata.
3. Aseta kartulid ahjuplaadile. Nirista üle õliga, aseta iga kartuli peale tükk võid ja raputa üle soola või muu maitseainega.
4. Küpseta 200 kraadi juures, kuni kartulid on valmis. Minul läks selleks umbes tund. Vala kartulid plaadile moodustunud õli-või seguga üle iga 10-15 minuti tagant, nii tuleb kartul mõnusalt krõbe.

Sobib suurepäraselt külma hapukoore kastmega :).


No comments:

Post a Comment