Wednesday, October 12, 2011

Kreeka lambapada


Tutvuste kaudu sai noormees suurema tüki mahe talle kaelakarbonaadi. Kuna see kõlab jube peenelt ja me ei ole sellise liha küpsetamisega varem kokku puutunud, siis tuli appi jällegi internet ja Toidutare :). Retsept on seal nimega "Kreeka lambapada feta juustuga". Jätsin välja feta juustu, sest pada tundus olevat piisavalt maitsekas ka ilma selleta.

Pada tuligi väga mõnusa tugeva maitsega ja liha oli hästi läbi haudunud. Läheb kordamisele :).

õli
400 g lamba liha (siga oleks ka kindlasti hea)
1 suurem sibul
2 suurt küüslaugu küünt
1 tl pitsamaitseainet või tüümiani
u 0,5 suvikõrvitsat
1 purk purustatud tomateid või tomatipastat
1,5 dl köögivilja puljongit
1 loorberi leht
soola
pipart

1. Lõika liha mõnusa suurusega tükkideks ja pruunista õlis, maitsetsa soola ja pipraga. Tõsta kaanega ahjuvormi.
2. Tükelda sibul ja pruunista pannil.
3. Lisa terved küüslaugu küüned, tükeldatud suvikõrvits ja pune või pitsamaitseaine. Prae paar minutit ja tõsta ka ahjuvormi.
4. Kalla vormi puljong ja purustatud tomatid või tomatipüree, lisa juurde loorberileht. Sega läbi, kata ahjuvorm kaanega ja küpseta 1,5 tundi 190 kraadi juures.

Sobib hästi riisi või kuskussiga (, mille ma ka lõpuks ära proovisin ja maitselt meenutas hirssi.).

Enamasti tunduvad lihaga ja välismaised retseptid mulle rasked, aga selle retsepti puhul tuleb ainult natuke praadida, kokku segada ja ülejäänud teeb juba ahi :).

No comments:

Post a Comment