Wednesday, October 19, 2011

Õunakook juustuga


Selle retsepti sain viimasest Nipiraamatust (oktoober, 2011). Kuna hetkel ei ole retsepti ees, ei pruugi nimi päris õige olla. Aga ... Enne- õunakook juustuga ... kõlab kahtlaselt. Kuid see kooslus tundus olevat põnev ja retsept oli väga lihtne, seega otsustasin ära katsetada. Nüüd- õunakook juustuga ... kindlasti!

Pigem on retseptis rõhk juustul ja kook võib olla veidi vale sõna. Sest minule tähendab sõna "kook" magusat. See aga polnud ei soolane ega magus (sai soolase sildi, sest ei ole konkreetselt magus :P). Meenutas maitselt juustustritslit, millele õunatükid mõnusat mahlasust andsid. Läheb kindlasti kordamisele ja järgmine kord rosinatega :), mis annavad juurde juustuga sobiva magusa maitse. Eriti hea oli soojalt!

1 pk Vilma pannkoogijahu (seda tavalist)
1 dl suhkrut
1 dl õli
4 dl vett
õunu
200 g riivitud juustu
rosinadi (neile, kes on sellised veidrikud nagu mina ja armastavad rosinakukleid juustuga süüa)

1. Sega pannkoogijahu, suhkur, õli ja vesi ühtlaseks taignaks (rosinatega katsetajad peaksid ka rosinad taignasse segama). Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud keskmise suurusega ahjuplaadile
2. Koori ja puhasta ära õunad ning lõika viiludeks. Laota taignale.
3. Raputa kõige peale riivitud juust.
4. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-45 minutit (minul läks umbes 30 minutit). Kui põhi tundub veel toores, aga juust hakkab kõrbema, siis võib küpsetise pealt fooliumiga katta.

See taigna variant on geniaalne :). Tuleb hästi mõnus kohev.


No comments:

Post a Comment