2 nädalat praktikal ja kodust eemal, mõjus mulle küpsetusisu tekitavalt :). Tuli purukoogi isu. Netis kolades leidsingi suurepärase ja väga lihtsa ning, nagu ka hiljem selgus, ülimaitsva purukoogi retsepti. Sobib hästi praegusesse aega, kus moosiriiulil on uutele purkidele vaja ruumi teha ja vanad eest ära tarvitada. Retsept on väikeste muudatustega võetud Toidutarest.
4 kl (8 dl) jahu
200 g võid
2,5 sl piima
2,5 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
suurem purk õunamoosi/pohlamoosi
kaneeli
1. Sega kuivained kokku, lisa tükeldatud või ja mudi sõrmedega purutaoliseks massiks.
2. Lisa piim ja sega uuesti läbi. Pane 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Mina kasutasin plaati suurusega 33x22 cm. Suru segu põhjale.
3. Kata põhi ühtlaselt moosiga.
4. Raputa peale ülejäänud tainas ja kaneel.
5. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit.
Soojana oli kook väga magus ja kaneeli maitset ei olnud tunda. Mulle meeldis ta jahedana rohkem, magusus tõmbas tagasi ja kaneeli oli tunda. Järgmine kord arvatavasti suhkrut taignasse ei pane, sest moosi magususest piisab. Kasutasin pohla- ja õunamoosi segu.
No comments:
Post a Comment