Monday, June 6, 2011

Sidruniruudud

Seda kooki katsetasin kord, kui kodus sidrunit miskipärast üle jäi. Väga maitsev ja kiiresti valmiv kook. Soovitan kasutada kas väga suurt või kahte sidrunit, ühega jäi maitse veidi väheseks. Retsept Toidutarest.

Põhi:
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut
150g võid
2 sl vett

Kate:
3 muna
1 dl suhkrut
0,5 dl nisujahu
1 riivitud sidruni koor
5 sl sidruni mahla

1. Sega pehme või kuivainetega, lisa vesi ja töötle ühtlaseks.
2. Kata 20x25 cm ahjuplaat või -vorm küpsetuspaberiga ja kata põhi ning servad taignaga.
3. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
4. Vahepeal valmista kate. Vahusta munad suhkruga, lisa jahu, sidruni koor ja mahl. Sega ühtlaseks. 5. Vala põhjale ja küpseta veel 10 minutit. Soovikorral raputa üle tuhksuhkruga.

No comments:

Post a Comment