Thursday, June 23, 2011

Maasika-juustukoogimuffinid (12 tk)

Need muffinid on väga õhulised ja suviselt maasikased :). Pealt mõnusalt kuldsed väikese punase maasikatäpika. Ja maitse ... Lühidalt kokkuvõttes- mmm ... :). Retsepti sain Toidutarest ja vähendasin veidi suhkru koguseid.

Tainas:
125 g võid

1,75 dl suhkrut
2 muna
1,5 dl piima
3,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
u. 300 g maasikaid
1,5 sl maisitärklist

Juustukoogitäidis:
200 g toorjuustu
0,75 dl suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut

1. Juustukoogi täidise tegemiseks vahusta toasoe toorjuust suhkrute ja munaga ning pane kõrvale.
2.Taigna tegemiseks vahusta toasoe või 1,5 dl suhkruga.
3. Lisa ükshaaval munad ja ka piim.
4. Sega hulka omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.
5. Pane 6 maasikat kõrvale kaunistamiseks. Ülejäänud maasikad viiluta ning sega läbi 0,25 dl suhkru ja tärklisega.
6. Jaga pool tainast paberist muffinivormidesse (12 tk). Kata maasikaseguga.
7. Pool maasikasegust kata allesjäänud taignaga ning teine pool juustukoogitäidisega (tuleb kolm kihti: 1)tainas; 2)maasikad; 3) pooleks tainas ja juustutäidis). Ma tegin 2-kordse koguse muffineid ja võisin seetõttu tainast veidi valesti jagada, aga esimese plaadi puhul olin julge ja panin kõikke mõnusalt palju. Tulemuseks oli üle ääre upitav juustutäidis ja võib-olla mitte kõige ilusam välimus. Seega peaks vormide täitmisel arvestama, et see tainas kerkib :). 
8. Poolita kõrvale pandud 6 maasikat ja pane pool igale muffinile.
9. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

No comments:

Post a Comment