Monday, July 4, 2011

Apelsini-maasika rullbiskviit


Et kuidagi kodus valminud maasikaid ära kasutada, kolasin netis ja leidsin Toidutarest rullbiskviidi põhja retsepti (Apelsinirull). Sisu on omalooming. Mõnus suvine kooslus :).

Biskviit:

3 muna

1,5 dl suhkrut
1 aplesini koor
0,5 dl apelsini mahl
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vahukoort
u. 200 g vanilje kohupiimatoru
maasikaid

1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. 2. Lisa apelsini koor ja mahl.
3. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa ettevaatlikult segades muna-suhkru vahule.
4. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures umbes 5 minutit.
5. Valmis põhi keera küpsetuspind allpool suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda põhjal olnud küpsetuspaber ja keera biskviit rulli. Lase jahtuda!
6. Täidiseks sega vahukoor ja kohupiimapasta kokku (mina valasin rõõsa koore (35%) ja kohupiimapasta kokku ning alles siis vahustasin).
7. Keera jahtunud biskviit ettevaatlikult lahti ja määri täidisega. Kata see omakorda tükeldatud maasikatega ja kera biskviit uuesti rulli. Lase veidi külmkapis seista, siis tõmbab täidis tahkemaks. 
Mõnus kohvi, tee ja piimaga :).

No comments:

Post a Comment