Friday, July 22, 2011

Virsiku-punasesõstrakook

Igal aastal on meil kodus probleem- mida teha 3 põõsatäie punaste sõstardega? Sel aastal otsustasin sõstarde kasutamise toidus tõsisemalt ette võtta. Nii sattusingi ühel keksmiselt kuumal kolmapäeval seda retsepti katsetama. Mulle ja perele väga maitses. Keskmiselt magus kook põnevate hapude täppidega. Isegi virsikuid mittesööv noormes kiitis :D. Retsept Toidutarest.


Põhi:

200 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Kate:
2 dl hapukoort
2 muna
4 sl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 dl punaseid sõstraid
1 virsikukompott

1. Vahusta ruhkur toasooja võiga.
2. Lisa ükshaaval pidevalt segades munad ja siis omavahel segatud kuivained. Sega tainas ühtlaseks ja määri plaadile (keskmise suurusega) ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
3. Katte tegemiseks sega omavahel hapukoor, munad ja suhkrud. Vala segu eelküpsetatud põhjale.
4. Viiluta virsikud ja laota kattele.
5. Viimasena raputa peale punased sõstrad.
6. Küpseta veel ahjus 20 minutit. Lase jahtuda ja naudi :).

Mina teigin katet umbes 1,5 korda rohkem.

No comments:

Post a Comment